4 strategii rapide pentru îmbunătățirea biroului de acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

A lucra de acasă vine cu numeroase avantaje, dar asta nu înseamnă că responsabilitățile sunt mai puține. Dimpotrivă, cel puțin la început, va trebui să ne proiectăm singuri propriul mediu de lucru care să ne inspire și să ne motiveze. Acasă, nu există nimeni care să se ocupe de nevoile noastre, așa că va trebui să avem întotdeauna grijă să nu ne lipsească nimic, de la accesorii de birotică și papetărie și până la copiatoare, consumabile de imprimantă pe care le putem comanda rapid de pe Toner World și alte lucruri necesare pentru buna desfășurare a tuturor sarcinilor. În lipsa acestor accesorii care de altfel nu lipesc dintr-un birou corporativ sunt șanse mari să nu dăm dovadă de productivitate și chiar să ne pierdem elanul.

Munca de acasă poate părea un vis, însă adevărata provocare constă în realizarea unui echilibru corect între un loc de muncă casual și unul practic și profesional. De asemenea, va trebui să avem grijă personal de mediul de lucru de acasă, altfel vom ajunge să lucrăm într-un mediu aglomerat. Iată cum puteți adapta o încăpere a propriei locuințe într-un mediu perfect de birou:

Delimitați viața profesională de cea personală. Este imperativ ca toți cei ai casei să știe că lucrați, chiar dacă sunteți acasă. Cei ai casei înseamnă și copii, și părinți, și partener de viață, dar și prieteni sau vecini. La prima impresie, ei vor crede că dacă lucrați de acasă nu aveți termene-limite sau un program rigid, dar dacă le veți răspunde la fiecare apel sau dacă veți servi o cafea cu un prieten în timpul programului de muncă, asta vă va reține peste program. La urma urmei, cineva tot trebuie să ducă la îndeplinire toate sarcinile pe acea zi. În plus, ideal ar fi să alegeți o începere cât mai ferită de trafic. Astfel, vă veți bucura de un mediu de lucru liniștit, dar și de o capacitate mai bună de concentrare.

Alegeți piese de mobilier estetice. Cel puțin la început, persoanele care decid să lucreze de acasă încearcă să recreeze aici mediul corporativ. Pentru unii poate funcționa această strategie, dar pentru alții un astfel de mediu este anost. Mulți dintre cei care lucrează de acasă fug de spațiile de birou corporative și chiar din acest motiv și-au dorit mai multă independență. Prin urmare, optați pentru un birou și alte piese de mobilier care să vă reflecte personalitatea, dar și care să vă sporească confortul. Luați în considerare achiziționarea unui birou mare, deoarece vă va oferi sentimentul că sunteți stăpâni pe situație. La fel de bine, puteți înlocui biroul clasic cu o masă mare, iar dacă sunteți o persoană creativă, atunci puteți opta pentru un birou cu aspect antic.

Eliminați haosul. Unele persoane lucrează foarte bine într-un mediu în care domină așa-numita dezordine creativă, iar alte persoane simt că își pierd mințile într-un birou aglomerat, unde nu găsesc nimic din ce au nevoie. Chiar și atunci când lucrăm în acea dezordine creativă, trebuie să mai facem din când în când puțină ordine, căci dezordinea se acumulează rapid și conduce inevitabil la un mediu de lucru haotic, care va reduce productivitatea, creativitatea și determinarea. Fiecare lucru ar trebui să aibă un loc al său și după ce folosiți un obiect ar trebui să îl puneți de unde l-ați luat. Poate că nu dețineți acest obicei practic, dar odată cultivat, vă va asigura un mediu de lucru înfloritor și pregătit oricând de conferințe și chiar de vizite.

Plantele reprezintă o altă modalitate excelentă de a crea un mediu mai sănătos și mai productiv. O plantă verde adaugă puțină prospețime în spațiul de birou și, totodată, va curăța aerul. Sunt nenumărate plante frumoase, care necesită o minimă îngrijire și care rezistă foarte bine chiar și sub acțiunea aerului condiționat. Pe birou sau la fereastră, e mai plăcut să priviți o plantă decât un perete.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *