Anxietatea și depresia

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O stare anxioasă este normală deoarece ne confruntăm în viață cu numeroase probleme, dar atunci când nu face față provocărilor cotidiene și anxietatea se accentuează, se poate instala panica sau depresia.

depresia si anxietateaOrganismul semnalează că este suprasolicitat atunci când apar acele gânduri negative de nereușită, o autocritică prea severă, și se recurge la medicamentație ori consult psihologic. Pentru a diminua aceste simptome, este nevoie ca organismul să ia o pauză, renunțarea la unele activități solicitante, chiar și fizice. Totodată este nevoie de schimbarea stilului de viață, o dietă sănătoasă și o organizare mai eficientă. Dacă totuți nu se vede o îmbunătățire se poate intra într-o depresie, cu o formă mai ușoară ori mai severă. Aceasta este o tulburare psihică destul de gravă, dar se poate ameliora cu tratament medicamentos și psihoterapie. Depresia se poate instala chiar și în adolescență, având o rată mai ridicată la femei, care își concentrează atenția pe aceasta.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *