Anxietatea socială

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Tulburarea psihologică prin care indivizii au o anumită aversiune, dar și o teamă, o fobie irațională față de ceilalți, față de activități care implică ieșirea în societate, gândindu-se mereu că vor fi criticați, ori umiliți de cei cunoscuți necunoscuți, este cunoscută drept anxietatea socială.

anxietatea socialaDin păcate afectează destul de mulți oameni, dar nu trebuie confundată cu timiditatea, deoarece, aceasta nu împiedică realizarea unor activități, pe când anxietatea, le stârnește diverse aversiuni față de a face ceva în public. Putem recunoaște o persoană care are o astfel de tulburare psihică prin, semnalmente comportamentale, precum frica de a fi în preajma persoanelor necunoscute, de a desfășura activități de față cu ceilalți, o autocritică severă, hipersensibilitatea, ori fizice, precum transpirația excesivă, greață, diaree, bătăi puternice ale inimii. Ca și cauze putem aminti unele biologice, la nivel neural, psihologice, unele traume din copilărie, ori sociale, prin supraprotejarea părinților.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *