Ce impact are grădinița asupra dezvoltării sociale și emoționale a copilului tău?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când vine vorba de învățare și de cultură, creierul copiilor este precum un burete. Copiii învață prin socializare de la adulții și copiii din mediul lor imediat și, prin expunerea repetată la oamenii acelei culturi, încep să înțeleagă tot mai bine acele norme și credințe.

Într-o țară străină, copilul dumneavoastră învață norme culturale atât de la părinți, cât și din experiențele pe care le trăiește în țara respectivă. Copiii, adolescenții și tinerii studenți care trăiesc în străinătate au avantajul de a întâlni culturi diferite și, prin urmare, au o viziune mai bogată asupra lumii.

Pentru ca un copil să aibă o viziune mai amplă asupra culturii, părinții acestuia pot lua în considerare o educație internațională, cum ar fi înscrierea la o grădiniță cu predare în limbă franceză, care oferă celui mic zeci de avantaje și beneficii pe termen lung.

Vârsta la care contează jocul

Personalitatea unui copil se conturează prin credințele si atitudinile pe care le experimentează în timpul socializarii pe tot parcursul dezvoltării sale. Ca părinți, puteți orienta dezvoltarea copilului într-o direcție sau alta. De exemplu, copilul dumnevoastră poate avea în mod natural talent muzical. Dacă îi oferiți o pregătire muzicală, puteți afla că are abilități muzicale unice pe care nu le-ați fi descoperit altfel niciodată.

În perioada grădiniței, copiii învață prin joc. Ei își asumă diferite roluri și se implică în tot felul de scenarii cu colegii lor, asumându-și multiple atitudini și perspective. Chiar și singuri, copiii pot juca roluri diferite. Prin adoptarea unui rol, copiii înțeleg mai profund ceea ce au învățat privind la adulții și colegii din mediul lor.

Dezvoltarea emoțională și socială contează

Toți părinții doresc ceea ce este mai bun pentru copilul lor și experiențele structurate de joc oferă avantaje ample pentru dezvoltare. Prin jocul structurat, copiii învață să-și exploreze personalitățile, să-și înțeleagă cultura și să-și formeze relații de prietenie.

Unii copii sunt introvertiți și mai puțin probabil decât colegii lor să se avânte în experiențe sociale. Pentru copiii timizi, expunerea la joacă regulată cu alți copii este deosebit de importantă. Copiii introvertiți trebuie să beneficieze de un mediu mult mai blând și de mai multă atenție. Micile bucătării de jucărie, păpușile sau mașinuțele sunt instrumente excelente pentru un joc care nu necesită un comportament efervescent. Va fi minunat pentru părinți să își vadă copilul timid cum se avântă într-un joc împreună cu alți copii și să fie încântat de prietenii pe care și i-a făcut și de lucrurile pe care le-a învățat.

Creierul copiilor se dezvoltă într-un ritm incredibil de rapid și, ca părinte, puteți fi martor la descoperirile pe care cel mic le face în fiecare zi. De fapt, copiii ne reamintesc cum am dezvoltat pentru prima dată sistemul nostru de înțelegere și credință despre noi înșine și despre lume.

Este important să acordați timp pentru a oferi copiilor dumneavoastră experiențe diverse, astfel încât aceștia să poată beneficia pe deplin de acest moment crucial al educației și descoperirii.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *