Invisalign – de ce este recomandat pentru copii și adolescenți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oricât ar părea de incredibil, iată că mai mult de patru milioane de oameni poartă aparate dentare tradiționale sau Invisalign din dorința de a se bucura de un zâmbet frumos și sănătos. Copiii și adolescenții sunt principalii pacienți ai specialiștilor în ortodonție pentru că la vârsta lor se corectează cel mai rapid mușcăturile defectuoase, cu toate că Invisalign a reușit să adeverească și dorința adulților de a avea un zâmbet drept, dar într-un mod cât mai discret.

Când vine vorba de tratamente ortdontice pntru copii și adolescenți, în continuare se poate alege dintre aparate tradiționale metalice sau Invisalign. Deși ambele opțiuni vă pot ajuta copilul să obțină zâmbetul la care râvnește, Invisalign oferă câteva beneficii unice pe care aparatele dentare tradiționale nu le oferă. Iată ce trebuie să știți:

Invisalign nu necesită îngrijire specială. Aparatele dentare tradiționale implică multă îngrijire și întreținere pe tot parcursul tratamentului. Dacă ar purta un aparat dentar metalic, copilul ar trebui să îl mențină curat cu un periaj complet și adecvat. De asemenea, bracketii au de suferit dacă cel mic nu este atent la ceea ce mănâncă, iar asta poate implica vizite mai frecvente la ortodont pentru întreținerea aparatului și pentru activare. În schimb, Invisalign este mult mai ușor de îngrijit. Tot ce trebuie să facă micuțul este să își păstreze aliniatorii curați și să se asigure că îi poartă pe tot parcursul tratamentului cel puțin 20-22 de ore în fiecare zi. Noul set de aliniatori poate fi trimis și acasă, dacă nu există posibilitatea de a merge la ortodont. Cu Invisalign, nu mai sunt necesare vizite pentru activare și nici nu mai trebuie să stați cu ochii pe copil să vă asigurați că își efectuează corespunzător igiena orală.

Veți ști dacă adolescentul sau copilul poartă aparatul. Cei mai mulți părinți sunt adepții aparatelor dentare tradiționale, deoarece nu trebuie să își mai facă griji dacă adolescenții sau copiii lor le poartă. Sunt fixate permanent și trebuie eliminate de către un ortodont. Deoarece aliniatorii Invisalign sunt detașabili, este firesc să vă faceți griji dacă adolescentul sau copilul poartă aliniatorii 20-22 de ore pe zi. Dar iată că aliniatorii Invisalign sunt prevăzuți cu indicatori, asta însemnând că dacă aliniatorii sunt purtați în mod corespunzător, indicatorii vor dispărea. Dacă indicatorii încă sunt vizibili, ar trebui să observați un mic punct albastru pe spatele aliniatorilor atunci când sunt eliminați. În situația în care copilul sau adolescentul nu își poartă aliniatorii Invisalign așa cum ar trebui, ceea ce puteți face este să programați o vizită la ortodont, care îi va explica de ce este important să poarte aliniatorii cel puțin 20-22 de ore pe zi, ce se întâmplă dacă nu poartă aliniatorii în mod corespunzător, plus că poate formula o strategie pentru purtarea adecvată a aliniatorilor.

Mai multă încredere în sine. Din păcate, copiii și adolescenții sunt adesea tachinați pentru că poartă aparate dentare tradiționale. Tachinarea duce la o conștiență de sine sporită, așa că cei care poartă aparat metalic s-ar putea să nu mai zâmbească, să nu mai râdă și să încerce să vorbească în așa fel încât să nu se vadă aparatul prea mult. Tachinarea duce și la o încredere în sine slăbită și la timiditate, ceea ce face ca tratamentul ortodontic să fie greu de urmat. În schimb, Invisalign este practic invizibil. Odată ce se obișnuiesc să vorbească cu aliniatorii, majoritatea persoanelor nici măcar nu vor observa că ei poartă un dispozitiv de îndreptare a zâmbetului. Asta înseamnă că cei mai mulți copii și adolescenți vor fi dispuși să urmeze tratamentul, plus că pot vedea cu ajutorul aplicațiilor cât de mult s-au îndreptat dinții lor, ceea ce înseamnă că vor fi și mai încrezători și mai hotărâți să meargă până la capăt.

Știm că toți copiii și adolescenții trec prin perioade firești de provocări din punct de vedere social, iar purtarea unui aparat dentar metalic poate accentua și mai mult disconfortul prin care ei trec. Invisalign reprezintă cea mai ușoară și discretă metodă de îndreptare a zâmbetului, fiind o îngrijire ortodontică care implică aproape zero stres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *