Locul de joacă de acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este foarte important ca un copil să crească odonat şi organizat, iar amenajarea unui loc special destinat jucăriilor şi orelor de joacă, este ideală în acest sens. Jucăriile, jocul  şi joaca au un rol esenţial în dezvoltarea echilibrată a copiilor. Este foarte important ca părinţii să asigure celor mici jucăriile  potrivite, adaptate vârstei, abilităţilor şi gradului de dezvoltare, realizate din matreiale non toxice şi uşor de întreţinut.

Locul  de joacă de acasă

Este foarte practică  ideea amenajării unui loc de joacă,  atât pentru copii, aceştia bucurându-se de un spaţiu numai al lor, dar şi pentru părinţi, evitând astfel a mai avea casa plină de jucării,  jocuri şi strategii de luptă, cărucioare, păpuşi, cazemate şi castele. Locul de joacă înseamnă linişte şi ordine  pentru adulţi, bucurie, creativitate şi libertate  pentru copii.

Spaţiul necesar

Atunci când casa permite, se va alege o cameră nefolosită, dându-i-se destinaţia de loc de joacă. Este foarte important ca încăperea să fie bine luminată natural, să fie ventilată, să aibă sursă de căldură şi să nu prezinte niciun pericol pentru cei mici, de la prize şi  întrerupătoare defecte, până la vreo fisură în parchet.  Dacă acest lucru nu este posibil, atunci există varianta de a amanaja locul de joacă în cea mai mare încăpere din casă, alegând o parte a acesteia în acest sens, realizând practic, un colţ de joacă, dar bine organizat şi ordonat.

Amenajarea locului de joacă

După ce se asigură că încăperea sau spaţiul respectiv sunt  sigure pentru cei mici, se poate începe amenajarea locului  de joacă. Se vor monta dulapuri,  rafturi, policioare, măsuţe şi scăunele, canapeluţe, masă de biliard, piste, console de joc, mini porţi de fotbal, mini coşuri de basket sau table magnetice, totul în funcţie de spaţiul disponibil.  În acest sens,  mami.md oferă o gamă foarte mare de produse, jucării, jocuri, mobilier şi accesorii, de cea mai bună calitate, completând cu mare succes locul de joacă al celor mici.

Personalizarea locului de joacă

Variantele pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii sunt  multe, însă este foarte important ca cei mici să îşi pună amprenta asupra acestuia, astfel că se va ţine cont de dorinţele, preocupările şi înclinaţiile acestora. Copiii vor petrece clipe minunate, într-o încăpere zugrăvită în tonurile preferate sau animată cu imaginile eroilor din poveşti. Îşi vor petrece timpul jucându-se cu  ceea ce le place, chemându-şi prietenii şi organizând mici petreceri.

Copiii se vor bucura de un spaţiU doar al lor, pe care  vor învăţa să-l păstreze ordonat. Va fi  locul unde pot  lipi pe pereţi şi dulapuri desenele şi abţibilduri, dezvoltându-şi creativitatea şi imaginaţia, unde vor  face schimbări după cum doresc  şi unde se pot exprima liber. Produsele destinate dezvoltării creativităţii puse la dispoziţie de mami.md sunt variate şi elaborate, astfel că fiecare mic năzdrăvan va găsi activitatea preferată cu ajutorul căreia îşi va personaliza locul de joacă.

Supravegherea copiilor

Fiecare părinte  decide ce  modificări şi măsuri se impun în spaţiul destinat copiilor.  Se pot monta sisteme de monitorizare audio-video, se poate opta pentru mobilier specific sau doar pentru  depozitarea jucăriilor pe jos. De asemenea, vor fi suficiente doar  covoraşe  şi perne decorative, astfel încât  confortul copiilor să fie asigurat, iar întreţinerea curăţeniei să se facă uşor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *