Paradontoza. O problemă comună a mușcăturilor greșite.

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Parodontoza este o boală în care inflamația gingiilor se răspândește în alte țesuturi parodontale. Din cauza parodontitei, articulația parodontală este distrusă, iar țesutul osos al procesului alveolar și parodonțiul este distrus. Parodontita este principala cauză a pierderii dinților la vârste mai înaintate. Motivele dezvoltării parodontitei pot fi malocluzia, neregularitățile formei dinților, igiena orală nesatisfăcătoare, sau chiar o dietă greșită, lipsa proteinelor și vitaminelor. Parodontoza se dezvoltă adesea după boala gingivală, gingivită sau orice altă boală parodontală.

Paradontoza

Structura alimentelor joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea parodontitei, alimentele prea moi, care nu favorizează curățarea dinților și sarcina normală de mestecat, pot provoca, de asemenea, parodontită. Obiceiurile proaste, cum ar fi mestecarea pe o parte a maxilarului, adică supraîncărcarea funcțională a unor părți ale maxilarului poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea parodontitei. Bolile cronice, ecologia slabă, riscurile profesionale, tulburările metabolice joacă un rol special. După cum puteți vedea, parodontita este o boală multifactorială.

Care sunt semnele paradontozei?

Dacă nu sunteți adeptul vizitelor preventive la un specialist în stomatologie, deși acesta este primul lucru care se recomandă pentru prevenirea multor boli parodontale, am încercat să selectăm câțiva factori importanți care se manifestă în cazul în care aveți paradontoză. Dacă veți identifica la d-voastră unul sau mai mulți factori, adresați-vă unui medic specialist ortodont.

Semnele paradontozei:

  • Malocluzia
  • Dinții mobili (dinți care se mișcă și nu-și păstrează poziția)
  • Sângerarea gingiilor și respirația urât mirositoare
  • Schimbarea poziției dinților
  • Apariția golurilor între dinți
  • Dureri și abcese dentare

După fixarea dinților mobili și  identificarea poziției corecte a acesteia, un specialist ortodont vă poate ajuta să vă îndreptați dentiția cu ajutorul unui aparat dentar. Aliniatorii aparatului dentar Invisalign mișcă dinții într-o serie de mișcări atent controlate și sincronizate. Astfel, în fiecare etapă, doar anumiți dinți se mișcă conform planului de tratament.

Cum tratăm paradontoza?

Tratamentul parodontitei, atât parodontita localizată, cât și cea generalizată, trebuie mai întâi să fie stabilizat, să ajungă într-un stadiu inactiv și apoi să fie menținut sub această formă prin proceduri regulate. Acestea includ curățarea cu ultrasunete, a principalei cauze a inflamației, procedurile antiinflamatorii cu spălarea zonelor afectate cu medicamente puternice. În cea mai dificilă etapă, curățarea acestora se efectuează prin îndepărtarea țesutului infectat sub anestezie, cu introducerea gelurilor speciale care suprimă activitatea microflorei și, uneori, în cazurile mai dificile este necesar un transplant dentar.

În ce măsură malocluzia stimulează apariția paradontozei?

Predispoziția ereditară este principala cauză a malocluziei. În plus, există și alte motive care afectează formarea mușcăturii, printre care: diverse boli cronice ale sistemului respirator, care împiedică respirația completă prin nas. Transferul unor astfel de boli în copilărie duce la faptul că o persoană ține gura deschisă aproape tot timpul. Ca urmare, maxilarul inferior este predominant într-o stare suspendată relaxată și se dezvoltă incorect. Metodele de tratament depind de gradul și patologia malocluziei. Metoda de corectare cu ajutorul dispozitivelor speciale a devenit foarte populară. Acestea includ: aparatele dentare și protezele. Invisalign este un sistem inovator, transparent, creat pentru corectarea mușcăturilor. Aliniatorii transparenți Invisalign  sunt potriviți pentru acei pacienți care intenționează să-și corecteze mușcătura și să păstreze estetica zâmbetului său. Nu în zadar malocluzia figurează printre primele motive ale apariției paradontozei, întrucât în ​​marea majoritate a cazurilor din malocluzie rezultă parodontita.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *