Sporirea încrederii în sine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare copil are profilul lui psihologic, fiecare este caracterizat de anume trăsături ale personalităţii, iar creşterea într-un mediu sigur, prietenos şi educativ, va face posibilă dezvoltarea armonioasă şi echilibrată, maturizarea emoţională firească. Prima grădiniţă online din România, vine în sprijinul părinţilor şi copiilor, oferind cadrul specific, în care cei mici se bucură de educaţie şi formare, prin activităţi şi jocuri care au drept scop dezvolarea  bazată pe încredere în sine, dorinţa de a învăţa şi comunicare.

Sporirea increderii in sine

Încrederea în sine

Încrederea în sine reprezintă aşteptările pe care un individ le are faţă de sine însuşi şi auto-evaluarea pe care acesta o face raportându-se la performanţele anterioare. Fiecare îşi certifică sieşi propiile abilităţi. În cazul copiilor lipsa încrederii în sine, se instalează pe fondul lipsei de atenţie şi susţinere pe care adulţiii o manifestă faţă de acesta. Un copil fără încredere în sine, se va simţi inconfortabil cu el însuţi, punct din care pot începe problemele comportamentale şi emoţionale.

Dezvoltarea încrederii în sine

Acest proces, nu se realizează peste noapte. În cazul copiilor, specilaiştii recomandă ca părinţii, familia şi societatea să nu permită formarea unei  breşe prin lipsa de atenţie, din pricina căreia să  se instaleze lipsa încrederii în sine.

Familia

Procesul prin care copilul bobândeşte încrederea în sine, începe în familie, încă din primele luni de viaţă. Este foarte important ca adulţii să fie bine ancoraţi în realitate şi să pretindă copiilor o manifestare emoţională şi comportamentală, perfect raportată la vârstă, context social şi personal. Încrederea în sine a unui copil, se va instala firesc, atâta timp cât este angrenat în activităţi potrivite vârstei şi abilităţilor, atunci când micuţul este tratat cu respect şi importanţă, când îi sunt luate în seamă dorinţele şi argumentele şi mai cu seamă, atunci când îi sunt recunoscute meritele şi progresele, indiferent cât sunt de mici sau de mari

Unităţile de învăţământ

Copiii îşi vor continua şi completa dezvoltarea şi creşterea, urmând cursurile unităţilor de învăţământ, creşe, grădiniţe şi şcoli. Este foarte important ca startul pe acest drum să se facă firesc, cel mic să accepte schimbarea şi să fie deschis spre dezvoltare şi evoluţie. Prima grădiniţă online din România, propune celor mici cursuri, activităţi şi jocuri, raportate fiecărei etape de creştere, vizând dezvoltarea cognitivă, dezvoltarea  comunicării, creativităţii, simţului estetic, artistic, dar şi evoluţia emoţională. Activităţile propuse au drept scop acumularea de noi abilităţi şi noţiuni, dezvoltarea celor deja dobândite, dar şi sporirea încrederii în sine.

Activităţi care sporesc încrederea în sine

Cei mici, pe lângă atenţia de care trebuie să se bucure din partea adulţilor, pentru a dobândi încredere în sine, pot adopta o serie de activităţi şi jocuri care au drept scop dezvoltarea laturii emoţionale. Pot fi incluşi în programe sportive adaptate abilităţilor şi înclinaţiilor acestora, pot urma cursuri artistice, de pictură sau modelaj, se pot înscrie în cercuri tematice. Este foarte important să se ţină cont de talentele şi dorinţele celor mici, cum la fel de important, este să li se certifice prin laude şi aprecieri, fiecare mic pas spre progres şi evoluţie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *