Statul în fața calculatorului – cum poate deveni o activitate educativă pentru copii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Într-o lume în care suntem înconjurați de dispozitive digitale, este dificil să ne învățăm copiii să se uite în altă parte decât la televizor, la computer sau la telefon și să exploreze lumea din jurul lor. Timpul petrecut în fața unui ecran elimină adesea activitatea fizică din viața celor mici și se știe deja foarte bine că poate conduce la rezultate academice slabe, la probleme de socializare, dar și la obezitate. Există măsuri pe care părinții le pot lua pentru a-și ajuta copiii să scape de dependența de dispozitivele electronice.

Echilibrați timpul petrecut în fața unui ecran cu joaca în aer liber. Arătați-le copiilor că se pot distra departe de un ecran, făcându-și timp pentru activități în aer liber, cum ar fi mersul cu bicicleta, joaca în parc sau plimbările. Copiii au nevoie de varietate în activitățile lor, iar timpul petrecut în fața ecranului poate amplifica și mai mult relaxarea simțită în aer liber. 

Respectați un program adecvat de somn. Copiii care petrec foarte mult timp în fața televizorului, calculatorului sau cu tableta ori cu telefonul în mână sunt expuși riscului unor tulburări de somn. În mod ideal, tehnologia ar trebui înlocuită cu lucruri și activități care îi relaxează mental pe copii și care îi pregăesc pentru somn. Unele dintre aceste activități includ jocuri de masă, colorat sau lectură. Dispozitivele electronice transmit creierului copiilor că este încă zi, ceea ce perturbă ritmul circadian al corpului și îngreunează somnul. În dormitorul copilului nu ar trebui să existe niciun dispozitiv digital, iar atmosfera ar trebui să fie una care să încurajeze odihna.

Modelați un comportament sănătos. Cina și timpul petrecut în familie ar trebui să încurajeze întotdeauna implicarea activă a tuturor membrilor familiei! Părinții ar trebui să fie consecvenți în aplicarea regulilor. De asemenea, ar trebui să ofere un exemplu bun copiilor, oprindu-și telefoanele, închizând laptopurile și oprind orice alte dispozitive în timpul meselor și timpul activităților desfășurate în familie, fie că este vorba de un joc, de o plimbare la pas sau cu bicicleta. Pe lângă evitarea dispozitivelor electronice în timpul meselor, copiii pot fi implicați în pregătirea mesei. Dacă vor aranja vesela și tacâmurile, nu vor mai avea timp să își verifice tableta. În plus, copiii întotdeauna vor încerca să imite comportamentul părinților, așa că dacă veți petrece timp în aer liber în loc să stați cu telefonul în mână, vă veți încuraja copilul să facă același lucru.

Timpul în fața calculatorului trebuie să fie captivant. În zilele noastre, eliminarea completă a tehnologiei este o sarcină aproape imposibilă. În schimb, timpul petrecut în fața unui ecran ar trebui redefinit pentru a fi productiv și antrenant pentru copii. De exemplu, înscrierea copilului la o grădiniță online poate transforma timpul petrecut în fața calculatorului într-o oportunitate de învățare. Alături de educator, cei mici vor beneficia de o educație timpurie aproape personalizată, care vizează dezvoltarea lor fizică, socială, emoțională, socială și cognitivă, pe lângă consolidarea abilităților de vorbire. Grădinița online se bazează pe un curriculum divers și cuprinzător care provoacă adesea copiii.

Conform studiilor recente, timpul petrecut în familie îi ajută pe copii să obțină performanțe academice mai bune și să aibă mai puține probleme de comportament. Pentru că dispozitivele electronice nu pot fi eliminate din viețile noastre, încercați să transformați timpul petrecut în fața televizorului într-unul de cea mai bună calitate. Cu acest prilej, vă puteți ghida copilul către conținut educativ, constructiv și captivant.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *