Stările de anxietate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O stare de neliniște însoțită de palpitații, de o nesiguranță, de gânduri negative, este o emoție puternică și este întâlnită la o mulțime de oameni în cele mai stresante situații.

stari de anxietateAnxietatea apare chiar și la cele mai fragede vârste, și o resimte chiar și corpul nostru transmițând asta prin bătăi accentuate ale inimii, transpirații, mușchi încordați sau respirație ciudată. Mintea este în permanență preocupată, apar o mulțime de întrebări legate de viitorul nostru, de ceilalți, de sentimente, de mai toate situașiile în care suntem puși. Astfel intervin îngrijorările, ne facem scenarii negative și înspăimântătoare, amintiri neplăcute ne bântuie reușitele și încercările, mereu avem îndoieli și nu suntem siguri pe noi. Atâta timp cât aceasta aduce unele beneficii, de exemplu să ne pregătim mai mult pentru un examen, ori să fim precauți când începem o nouă relație, devenim concentrați pe probleme și rezolvarea lo, este în regulă. Complicațiile apar atunci când petrecem prea mult timp focusați pe aceste probleme, când devenim antisociali, avem fobii ori panici nenumărate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *