Cum să elimini toată energia negativă din casa ta?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Chiar dacă iubim vacanțele, cumpărăturile și cafenelele, cel mai confortabil și mai în siguranță ne simțim tot acasă. Așa se face că locuințele noastre ar trebui să ne fie ca un cuib de relaxare și de confort, dar iată că adesea cuiburile noastre sunt pline ochi cu energie negativă. Ce e drept, foarte multe situații complexe de viață se discută între pereții caselor noastre, tot aici ne stresăm, suferim, trăim drame și certuri, poate că rupem legături pe care le-am considerat importante și tot aici se scurg toată anxietatea și panica noastră. De-a lungul timpului, locuința noastră pare mai degrabă un culcuș pentru negativitate și pentru și mai mult stres și tristețe. Așa că dacă aveți câteva zile libere la dispoziție, puteți folosi fiecare clipă pentru a elimina energia negativă și pentru a face loc lucrurilor bune și care vă sunt de folos.

Eliminați dezordinea. O casă aglomerată creează ceață în gânduri și confuzie mentală. Când locuințele noastre sunt dezordonate, ne simțim în mod inevitabil anxioși pentru că știm că trebuie să facem curat și să punem lucrurile în ordine. Cu cât eliminăm mai rapid dezordinea, cu atât mai repede scăpăm de stres și de neplăcerea de a locui într-un mediu aglomerat. Poate că ar trebui să începeți cu amplasarea pieselor de mobilier. Dacă vă ciocniți constant de lucruri sau nu aveți suficient spațiu pentru a vă deplasa, ar trebui să schimbați poziția mobilierului. Apoi, dacă biblioteca, vitrina și rafturile sunt încărcate cu tot felul de obiecte decorative care creeză o atmosferă încărcată, probabil că unele dintre aceste lucruri nu sunt chiar esențiale. Păstrați doar lucrurile pe care le prețuiți cu adevărat și veți observa cum locuința începe să devină din ce în ce mai liniștitoare. De asemenea, puteți apela la tot felul de opțiuni creative de depozitare, cum ar fi cutii din lemn sau coșuri textile.

Rupeți tăcerea. Cu toții ne simțim mai relaxați într-o atmosferă calmă și liniștită. Pe de altă parte, o muzică plăcută pe fundal este binevenită. E ca și cum muzica ar injecta puțină energie pozitivă în atmosferă, însă este important să alegem muzica cu mare grijă. Chiar și atunci când suntem ocupați cu sarcini banale, muzica ne poate acompania și ne poate ușura munca, în timp ce oferă locuinței puțin mai multă personalitate. Dacă fiecare experiență va fi îmbogățită cu sunetul unei muzici plăcute și inspiraționale, vom vedea că ziua trece mai ușor și mai lipsită de griji. Este foarte important genul de muzică pe care îl alegem. Nu ar trebui să fie ceva care evocă un răspuns emoțional prea puternic, ci mai degrabă un gen muzical neutru sau calm. Foarte mulți preferă jazz-ul, deoarece este o muzică de fundal foarte plăcută și detensionează atmosfera.

Puterea unui parfum. Parfumul casei noastre este la fel de important precum aspectul vizual și cel auditiv. Deși este foarte legat de emoțiile și de starea noastră sufletească, simțul olfactiv este cel mai trecut cu vederea. Acesta este motivul pentru care o fotografie este doar un fragment dintr-o experiență, în timp ce un anume miros ne poate face să retrăim o întreagă amintire, până la emoțiile pe care le-am simțit la acel moment. Foarte multe persoane obișnuiesc să ardă tămâie și doar acest gest simplu îi face să își perceapă casa într-un mod diferit. Dacă simțiți că locuința vă este afectată în mod pozitiv de un anumit parfum, ar trebui să folosiți când și când acel parfum. La rândul lor, lumânările ne parfumează discret casele, în timp ce creează o lumină intimă și relaxantă. În ultimii ani, aromoterapia a devenit o practică din ce în ce mai populară, și asta pentru că uleiurile esențiale de cea mai bună calitate ne afectează pozitiv starea de spirit și productivitatea.

Energia negativă din interiorul caselor noastre se poate manifesta printr-o stare generală de oboseală, de stres, prin ceață mentală și prin nivel scăzut de productivitate. Este ca un ciclu repetitiv care ne sleiește de puteri, motiv pentru care este crucial să ieșim din el. Adoptând unele dintre măsurile prezentate în aceste rânduri, ne putem proteja casa, starea noastră mentală și dispoziția sufletească.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *